Een kennismaking met Rebecca Leeuwenberg (rechts)

Goed Uit Elkaar-oprichtster Rebecca Leeuwenberg werd in 1971 geboren in Alkmaar. Ze groeide op in Brabant en studeerde in Amsterdam. Daar is zij nu, inmiddels getrouwd en moeder van twee kinderen, nog steeds gevestigd.

“Ik ben niet gescheiden, maar wel een kind van gescheiden ouders. Mijn ouders zijn op zeer jonge leeftijd getrouwd en ongeveer een jaar later gescheiden. Hiervoor was op sociaal, emotioneel, financieel en juridisch gebied niet veel geregeld. Een slechte zaak natuurlijk, maar dat was nu eenmaal zo – op alle vier bovengenoemde aspecten werd helaas tekortgeschoten. Hier ervaar je op dat moment als ouder(s), en later als kind, onvermijdelijk de nodige last van.

Na mijn studie ben ik gaan werken met mensen die door zichzelf of een ander in de problemen waren gekomen. Na 15 jaar als toezichthouder gewerkt te hebben bij Reclassering Nederland in Amsterdam ben ik mij in 2010 gaan specialiseren als mediator in strafzaken en familiezaken. De antwoorden op wederzijdse vragen, open einden en afspraken kunnen in de praktijk immers op de meest passende wijze worden kortgesloten wanneer beide partijen (indien mogelijk) met elkaar in gesprek gaan.

Wat het nakomen van gemaakte afspraken of het kunnen afsluiten van leed en moeilijke periodes betreft, is de kans van slagen aanzienlijk groter wanneer je met de juiste personen bij elkaar aan tafel kunt zitten en een goed gesprek kunt voeren. Deze behoefte bestaat ook bij scheidingen – alle betrokkenen zijn gebaat bij gespecialiseerde begeleiding en ondersteuning. Zo vinden (ex-)partners de antwoorden die zij zoeken, en kunnen zij de zaken voor zichzelf en voor hun kinderen goed regelen.

Op de opleiding tot mediator kwam ik Rebecca Luyf tegen, en wij zagen al snel dat mensen behoefte hadden aan meer volledige ondersteuning op gebied van scheiden en uit elkaar gaan. Samen hebben we bestaande ervaring, nieuwe kennis en brede interesse gebundeld en Goed Uit Elkaar opgezet.

 

“Zo kunnen wij anderen bijstaan op een manier waar voorheen nog geen mogelijkheden voor waren.”