Een kennismaking met Rebecca Luyf (links)

Goed Uit Elkaar-oprichtster Rebecca Luyf (1971) woont in Amsterdam met haar partner en dochter.

Haar motivatie

Een aantal jaren geleden ben ik zelf gescheiden. Ik ontdekte in die tijd dat er zoveel bij komt kijken, maar dat je alles helemaal alleen moet uitvinden. Er was geen loket waar ik terecht kon met al mijn vragen en behoeften. Het vervelende is dat je totaal geen verstand hebt van scheiden, omdat je het nou eenmaal nooit hebt meegemaakt. Daarnaast is het ook een emotionele, stressvolle periode waarin je niet altijd de beste beslissingen maakt.

Ik had het heel erg fijn gevonden als er in die tijd iets had bestaan als Goed Uit Elkaar – dat er mensen waren geweest die me aan de hand hadden genomen en hadden verteld wat mijn opties waren. Nu moest ik alles zelf uitzoeken en dat heeft me veel tijd, maar vooral ook veel moeite gekost. Toen ik me na een lange scheidingsperiode eindelijk weer beter ging voelen, besloot ik dat het tijd was om ook in mijn werk het roer om te gooien.

Ik heb altijd commerciële managementfuncties in de mode gehad en deed dat met veel plezier, maar er begon toch iets te kriebelen. Ik haalde er niet langer genoeg voldoening uit. Het idee voor dit bedrijf is geboren omdat ik het fijn vind om anderen te helpen. Toen ik vlak na mijn scheiding een mediation opleiding ging volgen en ook nog Rebecca Leeuwenberg ontmoette leek alles ineens op zijn plaats te vallen. Zij deed mediation als onderdeel van haar werk, maar miste bij veel instanties een oog voor relaties. We besloten onze krachten te bundelen om Goed Uit Elkaar op te zetten. Ik ben er heel trots op dat het gelukt is.

 

“Ik kan nu aan mijn dochter laten zien dat je van iets negatiefs altijd iets positiefs kunt maken.”